Wednesday, June 25, 2008

Hei alle sammen!

Ej har altså skifta blogg. No har Det blir en det vel seg slik at svært få finne fram til denne sida. Det blir vel bra etterhvert.

Ej e ferdig med mitt år på Hald Internasjonale Senter i Mandal. Å jah. Får et vanvittig år det har verdt! På alle måte. Lært mye om meg sjøl, og ikkje minst om den store verden der ute. Afrika som ej bare har sett på Tv e liksom så nærme no. Ja så nærme at ej ikkje kan la være å gjøre noe får en litt mer rettferdig verden!

Utvikla meg har ej gjort. Mange sei ej har blitt meir snakkesalig. Mest sannsynlig fordi ej har meir å snakke om. Det blir en klisje å sei at livet e meir enn fotball. Men jo; Ej må nok sei det. Likevel_ Fotballen e så vanvittig viktig. Den sprer en livsglede som bare Jesus kan overgå. I Uganda spilte ej fotball ca hver Onsdag med noen studenta. Ukas høydepunkt uten tvil.


For to måna siden landa ej altså her i Norge. Får et kaldt land. Tida har gått så fort, fra ej sa Hade til venna der nede, til ej no sitte hjemme i stua å ikkje heilt forstår ka ej har verdt med på. Fire daga etter at vi ankom Norge dro vi til Hald for å ha to måna me undervisning. To kjempe måna. Lærte enda meir. Høydepunktet va å ha med meg min gode romkamerat Moses hjem til familien min. Vi fortalte om Uganda til skola, og til bedehus. Moses fortalte si historie som gatebarn i Uganda. Ungane satt som fengsla! Noen daga etter et skolebesøk, kom denne meldinga inn til lokalavisa:


"Vil takke for en flott time med Moses fra Uganda, og at han delte sin historie med klassen. Bra for oss nordmenn å høre hvordan andre land har det" 7-Klassing Sellenrå.

Utrolig kult. Det hjelpe faktisk at vi går rundt å informera=)

Vi besøkte Elisabeth på Valderøya. Tok en tur til Alnes fyr.



Andre høydepunkt har verdt:

Gjensyn med Cathrine=)


Rett fra 35 grader til skitur i Vaksivika. Heilt nydelig. Låra mine va nok ikkje i toppform, men å gli ned i telemarkski på den over middels gode snøen va ubeskrivelig! Ej e evig takknemmelig for å få bo i et slikt konge land!

Alle folka på Hald e kanoon. Her e en brøkdel samla på en knaus over skolen. Kjempe utsikt!


Landkvelda. Fått vite meir om opplevelsane til dei som har verdt, eller e fra dei ulike verdensdelane.


Team Uganda sier takk og farvel for denne gang. Vi møtes vel igjen. Men vårt forhold blir nok aldri det samme:P

Den evig gode tida på Hald va over. Galne folk går hver til sitt. Møtes igjen. Det gjør vi!
Det triste e at det ikkje blir like sannsynlig å møte dei internasjonale igjen. Ej skal nok til Uganda, men dei andre folka ser ej nok ikkje før i himmelen. Dete det som e så bra for oss kristne. Det e ikkje slutt her. Det har så vidt begyndt. I himmelen foregår den store festen=)
Ej grein nok noen innvendige tåra når ej måtte sei hade til Moses. Han veit ikkje ka som møte han i Uganda. Ej ber Gud passe på han. Ej kan prøve å forstå, og lære mye om fattigdom. Men å virkelig vite kordan det føles å leve i det. Det kan ej aldri virkelig forstå!

5 comments:

Cathrine said...

øøøy! Oppdatert blogg jo! Morro=)

Vegard Tjørhom said...
This comment has been removed by the author.
Vegard Tjørhom said...

Jippi!
Flott innlegg Jan Kristian! Kjenne meg igjen i møje av det du beskrive...
Hb du kjeme t å fortsetta å skriva møje framøve...

Janki said...

jedda. Skal oppdateres ca en gang i uka kanskje. Neste blir nok om livet på gamlehjem:P

Kjetil said...

MAN! for et kult bilde! konge med blogg. Skal følge med an!

Sender du meg bildene fra avslutningen??

God bless,
kjetil